Perník, klobásy, čokoláda a kukuřice: Příběhy rodinných firem lámou rekordy

Perník, klobásy, čokoláda a kukuřice: Příběhy rodinných firem lámou rekordy

Toulavá kamera Za rodinným stříbrem, kterou připravuje AMSP ČR s Českou televizí jako jeden z vrcholů Rok rodinného podnikání 2018 se podle sledovanosti stává opět televizním hitem léta. V pátek 3. 8. 2018 v 18: 25 představíme na ČT1 těsně před Událostmi další díl.  Tentokrát zavítáme k malým podnikatelům na Vysočinu a do Pardubického kraje. Iveta Toušlová se pokusí sama upéct a ozdobit pardubický perník. V rodinném řeznictví a uzenářství ve Skutči pak pro změnu přiloží ruku k dílu při výrobě tradiční české tlačenky a fotbalových klobás. Josef Maršál nás následně zavede do Vyskytné nad Jihlavou, kde se vyrábějí výborné čokoládové bonbóny. Poslední zastávkou bude nejspíš jediný dodnes fungující kukuřičný mlýn na našem území. Stojí v Mrzkovicích a od 30. let ho, samozřejmě s nucenou přestávkou v době socialismu, provozuje jedna rodina. Repríza bude jako obvykle v sobotu v 9:05, opět na ČT 1.

 


Fotogalerie:

Pardubický kraj a Kraj Vysočina

 
 
 



X