Startuje 3. ročník Studuj gastro!

Startuje 3. ročník Studuj gastro!

V srpnu roku 2022 vyhlásila Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR ve spolupráci s Českým gastronomickým institutem již 3. ročník Studuj gastro. Program je určen středním gastronomickým školám napříč Českou republikou, které se snaží výhradně přes sociální sítě motivovat studenty posledních ročníků základních škol ke středoškolskému studiu gastronomie. Dlouhodobým cílem programu je pozvednutí reputace gastronomických oborů, motivace k jejich studiu a podpora vzdělávání a profesionalizace v gastronomii.

Program Studuj Gastro pro nás byl velkou neznámou a zároveň velkou výzvou. Myšlenka pomocí propagace na sociálních sítích oslovit široký okruh potencionálních studentů, byla velmi lákavá. Zároveň jsme získali další možnost prezentace činnosti žáků a školy s pomocí sociálních sítí. Ze strany našich žáků jsme zaznamenali velmi kladné ohlasy, kdy výsledky své práce prezentovali rodině, příbuzným, kamarádům a známým. Zároveň došlo ke zvýšení jejich motivace ke vzdělávání. Díky tomuto programu získala naše škola mnoho důležitých kontaktů na odborníky v oboru gastronomie napříč celou republikou. Spolupráci s těmito odborníky chceme dále rozvíjet.“ řekl Tomáš Partl, garant programu na OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava, která vyhrála poslední dva ročníky Studuj gastro.

„Program jako je Studuj gastro je základem pro budoucnost české gastronomie. V momentu, kdy budeme atraktivním oborem, který bude lákat mladé lidi, tak pouze tehdy budeme mít naději, že budeme podnikat v dynamicky se rozvíjejícím oboru. “ uvádí Luboš Kastner, člen představenstva AMSP ČR a garant projektu Moje restaurace.


Pro tento ročník byla uzavřena nová partnerství s významnými gastronomickými společnostmi, které do soutěže věnovaly hodnotné ceny. Vítězné školy se tak mohou těšit na mnoho užitečných cen jak pro své studenty, tak ušetření nákladů pro školu samotnou. Příkladem mohou být ceny pro vítěznou školu 3. ročníku:

  • 3denní pobyt v Budapešti s návštěvou michelinské restaurace Borkonyha Winekitchen a přednáškou na téma „Budoucnost gastronomie“ od společnosti SaltPay pro 5 studentů a 1 pedagoga;
  • Večeře v restauraci Červený Jelen spojená s prohlídkou kuchyně a účastí Marka Fichtnera pro 5 studentů a 1 pedagoga;
  • Kredit 15 000 Kč na nákup inventáře od společnosti Premium Gastro a společný den v Premium Gastro (grilování, ukázky platingu, možností servisu atd.);
  • Účast na vybraném semináři Kulinářského umění pro talentované žáky v Kulinářské Akademii Grosseto pro 5 studentů a 1 pedagoga;
  • Gastro kurz od společnosti InterGast PRODUKT pro 5 studentů a 1 pedagoga;
  • Edenred Karta nabitá na částku 10 000 Kč (nákupu surovin do výuky, platba v restauraci);
  • 40 balení nápojů od společnosti Coca-Cola (0,5l PET nebo 0,33l plech);
  • Přístup na sérii edukačních videí.

Harmonogram:

  • 8. – 25. 9. 2022 přihlašování škol;
  • 10. – 20. 12. 2022 soutěžní období;
  • leden 2023 vyhodnocení a vyhlášení top 10;
  • únor 2023 hlasování poroty o vítězných 3 školách;
  • březen 2023 slavnostní vyhlášení a předávání cen.

 

Gastronomické školy se mohou přihlašovat na následujícím odkaze do 25. 9. 2022 https://amsp.cz/registracni-formular-do-3-rocniku-studuj-gastro/

Více informací o Studuj gastro je k nalezení na kanálech programu:

 

Registrace níže (nebo ZDE):



https://amsp.cz/wp-includes/theme-compat/12220058.html
X