V šestém díle Toulek za cechy řemesly nás Iveta Toušlová s Josefem Maršálem vtáhnou do tajů potravinářského i stavebního řemesla. Dozvíme se také, z čeho se vyrábí pomazánka zvaná lutenice nebo chlebíček inspirovaný klasickou anglickou snídaní, ochutnáme s nimi aspikovou bonboniéru a chlebový dort. Ještě předtím nám ale jeden ze štukatérských mistrů prozradí, čemu se v tomhle oboru říká francie a kde ji na fasádách domů můžeme najít. A jak z obyčejného dřeva vykouzlit kupříkladu ořech nebo mahagon, to nám pro změnu ukážou fládristi. Dnešní pořad jsme připravili s Cechem malířů, lakýrníků a tapetářů ČR a Asociací výrobců lahůdek a začíná jako obvykle v pátek 18.25 na ČT1, repríza je v sobotu v 9.20, rovněž na ČT1.