KONGRES FOR GASTRO & HOTEL se konal 29.–30. října 2022 v Kongresovém sále na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Praze 9 – Letňanech. Jednalo se o 6. ročník kongresu, který se řadí mezi nejvýznamnější odborné akce pro profesionály z oblasti gastronomie a hotelnictví v České republice.
První den kongresu se konala tradiční konference zaměřená na majitele, manažery a exekutivní pracovníky hotelů, restaurací, kaváren, penzionů a dalších ubytovacích a stravovacích provozů, dodavatele z oblasti HoReCa, zástupce asociací, svazů, ministerstev a odborné veřejnosti. Druhý den kongresu byl věnovaný odborným přednáškám na pódiu pod názvem „Gastro Coffee“ a networkingu zástupců trhu, návštěvám odborných expozic a obchodním jednáním.
Kongres se konal v době, kdy se celý HoReCa trh významně propadl v důsledku dvouleté koronavirové pandemie, aktuální energetické krize, razantního zdražování či nedostatku personálu. Cílem kongresu proto bylo inspirovat podnikatele v pohostinství a ukázat příklady, jak uspět i v této době plné nepředvídatelných výzev.
Hlavním tématem konference byli „Rozdíloví hráči“. Ve sportu nazýváme rozdílovým hráčem toho, kdo dokáže dát gól nebo jinak strhnout vývoj utkání a zvítězit v důležitém zápase. Rozdíloví hráči jsou lidé, kteří jsou schopni v daném okamžiku udělat pro vítězství něco více než ostatní. Podobně také v podnikání na tak konkurenčním trhu, jakým je gastronomie a hotelnictví, jsou někteří viditelně úspěšnější než jiní. Program kongresu se proto zaměřil na faktory, které oddělují úspěšné od průměrných. Kromě účastníků v sále konferenci sledovali také diváci na live streamu, který zajišťoval mediální partner kongresu ČTK PROTEXT.
Příští KONGRES FOR GASTRO & HOTEL se uskuteční 5.–6. 10. 2023.
Fotografie z kongresu: https://kongresforgastro.cz/fotogalerie/
Záznam kongresu ke shlédnutí: https://www.youtube.com/watch?v=cMhANOFIZzk&t