Mistrovství Moravy a Slezska ve vaření kotlíkových gulášů 2. ročník
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka Severní Morava a Slezsko a Výstaviště Flora Olomouc pořádají 2. ročník Mistrovství Moravy a Slezska ve vaření kotlíkových gulášů.
Termín a místo akce: 20. 8. 2016 od 10:00 na Výstavišti Flora Olomouc
Soutěž 2-5 členných týmů jak amatérů, tak profesionálních kuchařů, o nejchutnější guláš, uvařený v kotlíku na ohni. Porota bude přihlížet k originalitě ingrediencí, aranžmá a úpravě stolu, jednotnému úboru a image týmu.
Cílem této soutěže je setkání kolegů z Asociace kuchařů ČR a uvaření u nás tak oblíbeného pokrmu, guláše, tradičním způsobem, v kotlíku na ohni.
Soutěžním úkolem je připravit jakékoliv množství guláše v kotlíku nebo v kotlině, nejméně však 5 litrů, a předat hodnotící jury 2 degustační porce.
Vaření v kotlíku nebo v kotlině je povoleno pouze na ohni, kde se topí dřevem
Předem může být nakrájené i naložené maso, očištěná a omytá zelenina (ne nakrájená).
Můžete mít s sebou uvařený vývar.
Čas na uvaření jsou 4 hodiny.
Zůstatek uvařených porcí mohou soutěžící rozdat návštěvníkům akce, přátelům nebo prodat ve vlastní režii a tím pokrýt své náklady.
Za prodej si ručí soutěžící sám. Pokud chce soutěžící guláše prodávat, musí mít stánek označený živnostenským listem a dodržovat hygienickou vyhlášku č. 602/2006.
Prodej jiného sortimentu než guláše není povolen.
STARTOVNÉ ZA TÝM JE 100 Kč (vč. DPH).
Pořadatel zajistí:
– tekoucí pitnou vodou
– označení vymezených prostor, kde budou soutěžící vařit (4 x 4 m; možnost postavení altánu)
– hodnotící komisi
– slavnostní vyhodnocení a odměnění nejlepších soutěžících
Soutěžící si sami zajistí:
– suroviny
– pracovní nářadí
– altán není podmínkou
– dekoraci na výzdobu stánku
– pracovní stůl
– kotlík, dřevo
– jednorázové nádobí na prodej
– úklid stánkového prostoru po akci
Prezentace soutěžících je od 8:00 hodin, po zaplacení startovného bude přiděleno soutěžní místo. Slavnostní zahájení soutěže bude v 10:00 hodin, zúčastní se všechny týmy, do této doby se nesmí krájet cibule, zelenina, ani začít vařit. Týmy si mohou nazdobit stánky a připravit pracoviště.
Hodnocení:
Hodnotící komise bude složena z profesionálních kuchařů (předseda hodnotící komise bude certifikovaným komisařem AKC ČR).
Každý komisař bude během soutěže hodnotit a přidělovat body za výzdobu, práci a atmosféru na stánku soutěžních týmů. Po předložení degustačních porcí bude posuzována chuť, vůně a vzhled připravovaného guláše. Nejlepší týmy budou odměněny.
Uzávěrka přihlášek je 15. 8. 2016. Přihlášky je třeba zaslat emailem na: sms@akc.cz nebo v.for@seznam.cz.
Partneři akce: Výstaviště Flora Olomouc